Hej på er denna tisdag!
Jag är hemma med förkylning och har all tid i världen att titta på tv.
Imorse sände Sveriges tv4s nyhetsmorgon ett program om miljömedveten mat. Intressant faktiskt.
Alla vet väl idag att vi ska äta närproducerat och försöka få in mera grönsaker i kosten. Inte vilka grönsaker som helst, utan sådana som det kan odlas mycket av på liten yta.
Något som jag förvånades över var att vi inte ska sluta äta kött, utan dra ner på andelen industriellt kött som ko och gris. Istället ska vi satsa mer på vilt som älg och vildsvin.
Intressant tanke, men hur länge räcker naturens resurser?
I samma program togs det fram om matspill och hur vi kan få ner svinnet. Vi är så vana att få allt färdigt förpackat, att vi inte tänker på vilket jobb det är att framställa dessa produkter, som sedan ska processas åter för att bli jord eller i många fall brännas.
Ett tips var att ta tillvara bananer på ett enkelt sätt.
Kör bananerna i mixer eller matberedare, om du vill va riktigt ekonomisk; mosa för hand. Lägg in moset i frysen så har du en glass! Så naturell som den kan bli.
Jag har gjort en testglass nu, så mot kvällen får jag kanske smaka på delikatessen 🍨
Ha en skön tisdag ☺
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar